Eva Bengtsson

Hej!

Jag heter Eva Bengtsson.

Jag, fyller 50 år innan valet och det innebär att jag har en hel del skinn på näsan och vet vad jag står för och tycker.  Jag har alltid röstat på Socialdemokraterna och tog ett stort beslut i höstas att jag vill vara med och göra skillnad! Att bli aktiv och delaktig i politiken och vara med och ta ansvar för vår kommun!

Jag jobbar på ABF (arbetarnas bildningsförbund) som verksamhetsutvecklare. Det bästa med mitt jobb är alla fantastiska människor jag möter som är aktiva i föreningslivet. Tillsammans gör vi folkbildning! Ett av de finaste ord jag vet!

Men vad är egentligen folkbildning och varför brinner jag för det?

För mig betyder det att människor samlas för att studera, diskutera, skapa och öva sig på olika saker, fritt och frivilligt, demokratiskt och jämlikt. Det är folkbildning!

En stark folkbildning är nödvändig för en stark demokrati.  Ett samhälle där alla skall få samma möjligheter oavsett var du kommer ifrån eller vilken bakgrund du har.

Svårare än så är det inte!

Jag bor i Löberöd med min familj sedan 14 år. En sak som jag ofta hörpå byn är att ”kommunen glömmer bort byarna!”  ”Det är bara Eslöv som räknas!”. Det håller jag inte med om, men det är inte samma sak som att vi inte lyssnar på varför man tycker så. Jag tar gärna diskussionen och visar vad vi har gjort och vill göra om vi får din röst i valet 9 september!

Som ersättare i Gymnasie och Vuxen utbildningsnämnden är det med spänning jag följer bygget av Eslövs nya gymnasieskola som skall stå klar till HT 19.

Det är självklart för mig att vi skall arbeta för att den nya gymnasieskolan skall vara första valet för våra ungdomar, vi skall också arbeta för att ungdomarna i krans kommunerna väljer Eslöv som förstaval.

Då måste vi också arbeta för att var man än bor i kommunen finns en fungerande kollektivtrafik. Det får inte vara ett skäl att välja bort Gymnasieskolan i Eslöv för att det är jobbigt att ta sig dit.

Att vara aktiv i föreningslivet är något speciellt! Vi har många föreningar som kämpar med små medel och många eldsjälar som gör ett fantastiskt arbete, ofta helt ideellt, både när det gäller att göra egenverksamhet och arrangemang för allmänheten, från de yngsta till våra äldsta kommuninvånare. Utan alla eldsjälar volontärer/frivilliga skulle många föreningar inte kunna göra någon verksamhet.  Men alla vågar inte delta!

Många känner en stor otrygghet i att röra sig ute. Det är inte acceptabelt att inte våga gå ut och det är viktigt att vi som ansvariga politiker i Eslövs kommun ser över var det känns otryggt och hur vi kan åtgärda det!

Ett X på plats 28 på kommunfullmäktige listan så röstar du på mig i personvalet!

Hoppas vi ses under valrörelsen och tar en diskussion hur Eslöv skall gå framåt! På ABF talar vi ofta om att vi ”Gör en annan värld möjlig” det gäller för mig även i mitt politiska arbete för Socialdemokraterna i Eslöv.

Tack för att du tog dig tid och läsa!

// Eva Bengtsson

facebook Twitter Email