Marija Dimovska

Hej

Mitt namn är Marija Dimovska och jag har rötterna i Makedonien. Till Sverige och Eslöv kom jag i samband med arbetskraftsinvandringen i slutet av 1960-talet. Vid den tiden var det inte självklart med svenskundervisning eller tolk på arbetstid. Jag fick därför lära mig språket på egen hand, i första hand genom att arbeta och kommunicera med svenskar. Det var inte lätt men har man viljan så kan man klara det mesta.

Jag är relativt ny inom politiken och känner mig stolt över att vara en av kandidaterna i Socialdemokraterna Eslöv. Självklart delar jag partiets grundvärderingar och politik och jag har alltid röstat på Socialdemokraterna sedan jag kom till Sverige. Det ska bli spännande att delta i kampanjen inför valet 2018 – tillsammans ska vi kämpa för ett så bra resultat som möjligt.

Integrationsfrågor och flyktingpolitik är två områden som intresserar mig mycket. Med min bakgrund vet jag vikten av att som nyanländ lära sig svenska och jag ser språket som en nyckelfaktor för lyckad integration. Vård, skola och inte minst äldreomsorgen är andra ämnen som jag brinner för och som jag anser vara viktiga inför valet 2018.

En röst på Socialdemokraterna i valet 2018 är en röst för ett snällare, starkare och mer solidariskt Sverige.

 

facebook Twitter Email